Alle projecten

Smart Industry Fieldlab

SPARK is één van de Smart Industry Fieldlabs in Nederland met focus op Smart & Circular Construction. Smart Industry stimuleert bedrijven in de bouw- en technieksector om slimme technologie en digitalisering toe te passen en zo nieuwe businesskansen te creëren.

Smart Industry Fieldlab

Fieldlab Smart & Circular Construction

Een Fieldlab is een praktijkomgeving waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. SPARK Campus is zo’n omgeving waar mensen deze oplossingen leren toepassen. Daarnaast versterken we verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op het specifieke Smart Industry thema ‘Smart & Circular Construction’.

In 2019 is SPARK erkend als een Smart Industry Fieldlab. De campus speelt een belangrijke rol om te komen tot een innovatief bouwproces waarin circulariteit, digitalisering en industrialisatie centraal staan. Het Fieldlab Smart & Circular Construction voorziet in:

Ontwerp-, bouw- en technieksector

De bouwsector staat voor een opgave: 900.000 woningen opleveren tot en met 2030. In datzelfde jaar wil Nederland de doelen uit het Parijsakkoord – klimaatopwarming beperken tot 1,5 à 2 graden Celsius – realiseren. Smart en circulair bouwen vormen de weg naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving. SPARK ondersteunt de sector om deze fundamentele transitie in gang te zetten.

Hoe maken we toekomstbestendige leefomgeving mogelijk?

In deze vraag liggen verschillende complexe maatschappelijke vraagstukken besloten. Samen met TKI Bouw en Techniek zoekt SPARK naar manieren om vernieuwende producten en diensten om de gebouwde leefomgeving toekomstbestendig te maken. Dit gebeurt met (een combinatie van) industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling op de volgende thema’s:

Ecosysteem

Het netwerk van SPARK Campus wordt gekenmerkt door bedrijven in de ontwerp-, bouw- en technieksector. Zij zijn aangesloten bij ons netwerk vanwege de voordelen die bij een fieldlab komen kijken, zoals: 

Bouw je mee aan de toekomst?

SPARK daagt je uit om een ticket te kopen en de stad van de toekomst te verkennen.
Laat hieronder je gegevens achter en Cassandra Vugts of Johan Treur nemen contact met je op. Ze vertellen je graag meer over SPARK Campus en de activiteiten binnen het fieldlab Smart & Circular Construction.