Machines

Iedereen die zelfstandig een idee wil uitwerken – als opdracht of voor een eigen project – kan terecht in ons Lab. We hebben er machines staan die voor velen onbetaalbaar zijn, maar bij ons gewoon beschikbaar. Dus wil je lasersnijden met de Metaquip Laser of 3D printen met een robotarm? Dat kan nu gewoon. Bekijk al onze machines hieronder.

Dobot Magician

Dobot Magician

De Dobot Magician is geïnstalleerd met verschillende end-tools zoals 3D-printen en lasergraveren. Er zijn talloze combinaties mogelijk met deze robotarm waardoor je creativiteit kan laten groeien en je de principes van robotica leert.

ABB Robotarm

ABB Robotarm

Deze robotarm is uitermate geschikt voor het automatiseren van uitvoeren van 3D printen en ook voor het testen van automatiseringsprocessen.

ZÜND

ZÜND

Het enige openbaar toegankelijk exemplaar in de Benelux van de Zünd G3 L-3200 staat in ons machinepark. Een schitterende kans voor jou om ermee te leren werken.

MetaQuip Laser

MetaQuip Laser

Deze machine kan met hoge precisie lasersnijden en lasergraveren van een groot aantal materialen, zoals hout, leer, karton, glas en kunststoffen.

OMAX Waterjet

OMAX Waterjet

Deze waterjet kan door bijna elk materiaal snijden, waaronder: aluminium, titanium, steen, koolstofvezel en G10-composiet. Ideaal om mee te prototypen en te experimenteren.

Ultimaker

Er staan drie modellen Ultimakers in onze Makers Zone. Het zijn Fused Deposition Modeling (FDM) printers die makkelijk te bedienen zijn.

Metal X

Metal X

De 3D printer waarmee je in metalen zoals Toolsteel, RVS en koper onderdelen kunt produceren.

Formlabs

Formlabs

Deze resin 3D-printer print in hoog detail in technische kunststoffen, doorzichtige kunststoffen, wax en rubber compounds.

Artec Eva 3D Scanner

De Artec Eva is een handscanner waarmee je objecten en hun kleur inscant en omzet naar 3d bestanden. De scanner draait op de software Artec Studio 13 en levert verschillende 3d mesh bestandsformaten.

Mark two

Mark two

Een krachtige Carbon Fibre 3D-printer die vezelversterkt met onyx en nylon kan printen voor onderdelen van aluminium sterkte.

Blackbelt

Blackbelt

Met deze 3D printer kun je niet alleen grenzeloos lange prints maken, ook prints onder een hoek kan met deze Blackbelt printer.

Lab met werkplaatsen

In ons lab hebben we meerdere werkplaatsen ingericht. Zo hebben we bijvoorbeeld een industriële werkplaats waar geavanceerde (en hele krachtige) machines staan die jij kunt gebruiken. Denk aan de Metal X 3D printer of een robotarm met een bereik van 3,2 (!) meter. Ook hebben we een metaal- en houtwerkplaats. Maar jij bent waarschijnlijk vooral nieuwsgierig naar alle machines die we hebben? Die hebben we hierboven voor je op een rij gezet.

Nieuwsgierig geworden én wil je er eentje gebruiken? Vraag een pas aan of kom kennis maken.

“SPARK is verbinder van de werelden van werken, leren en innoveren voor de toekomstbestendige leefomgeving.”

Evalie Hovers, Beheerder Makers Zone