In een wereld die steeds sneller digitaliseert, kan de bouw niet achterblijven. Dat moet ook, want de opgave die er ligt is enorm: we willen onze klimaatdoelen behalen én woningen bouwen. Ondertussen zijn grondstoffen schaars en mensen ook. En oh ja, we hebben haast.

Om traditionele werkmethodes los te kunnen laten, zal de bouw digitaal moeten versnellen. Op die manier wordt de bouw efficiënter, productiever en veiliger. Ook wordt het makkelijker om kennis te delen én data-inzichten te benutten.

Hoe we digitalisering versnellen bij SPARK

Om de digitalisering te versnellen is het belangrijk dat organisaties intensief gaan samenwerken en informatie gaan delen. Op deze manier voorkomen we dat iedereen ‘zijn eigen wiel’ aan het uitvinden is. Dat is precies wat SPARK faciliteert.

Maar niet alleen digitale informatie is een onderdeel van het digitaliseringsproces in de bouw. Ook de daadwerkelijke assemblage van de bouw wordt digitaler. Denk daarbij aan ontwikkelingen als 3D-printing en robotisering. In ons lab hebben we alle faciliteiten om daarmee te experimenteren en stappen te zetten.

Wil jij ook versneld digitaliseren? Ga samenwerken met SPARK Campus.