Alle berichten

Hibin; Biobased en Circulair anno nu: het nieuwe normaal

24 april 2024
Hibin; Biobased en Circulair anno nu: het nieuwe normaal

Met een warm welkom opende SPARK Campus haar deuren voor Koninklijke Hibin en een diverse groep geïnteresseerden, beslissers en professionals uit de bouwmaterialengroothandel. De inspirerende themamiddag; ‘Biobased en Circulair anno nu: het nieuwe normaal’.

De middag werd geopend door Hans Busio – programmamanager professionaliseren, die iedereen hartelijk welkom heette op de SPARK Campus – een centrale hub waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenkomen voor duurzame innovatie. De SPARK Campus diende als perfecte achtergrond voor discussies over duurzaam bouwen, waarbij de openingssessie een introductie bood op de ontstaansgeschiedenis van SPARK.

De middag werd verrijkt met inspirerende presentaties van vooraanstaande sprekers uit de bouwsector:

Louis Camps van JAJO deelde enthousiast inzichten in recente biobased projecten en de mogelijke impact ervan op duurzame bouwpraktijken.

Michael Bol van Buro Kade bracht innovatieve benaderingen in circulair bouwen naar voren, inclusief uitdagingen en verrassende oplossingen.

Bram van Hoof van Caspar de Haan onderhoud & renovatie inspireerde met waardevolle inzichten in renovatie- en onderhoudsstrategieën die bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Elke presentatie fungeerde niet alleen als een bron van informatie, maar ook als een aanzet tot levendige discussies onder de aanwezigen. Ideeën werden uitgewisseld over hoe biobased en circulaire principes kunnen worden geïntegreerd in de dagelijkse praktijk van de bouwindustrie, met als uiteindelijk doel het creëren van een duurzamer bouwlandschap.

De middag werd op een gezellige noot afgesloten met een borrel, waar deelnemers de kans kregen om informeel te netwerken, ervaringen te delen en mogelijkheden voor samenwerking te verkennen. Deze informele uitwisseling van ideeën versterkte het gevoel van verbondenheid en benadrukte het belang van samenwerking in het streven naar duurzame vooruitgang.

Koninklijke Hibin en SPARK Campus bedanken alle deelnemers voor hun bijdrage aan het succes van deze inspirerende middag. Het is duidelijk dat door gezamenlijke inspanningen en samenwerking significante stappen kunnen worden gezet naar een duurzamere toekomst in de bouwsector.

Voor wie meer informatie wenst over de behandelde onderwerpen nodigen wij je van harte uit om contact op te nemen met Hibin: Hans Busio via h.busio@hibin.nl. Samen blijven we bouwen aan een meer duurzame en veerkrachtige toekomst.