Alle berichten

Een stap naar werk

07 juni 2021

In het Lab van SPARK Campus richten we de energie op de banen van nu en de toekomst. Want het beroepenveld gaat de komende jaren flink veranderen. Er is vooral behoefte aan mensen met de juiste technische en digitale vaardigheden. Ook jongeren die (om welke reden dan ook) niet in het reguliere onderwijs passen, krijgen bij ons een kans om hun technische talenten te ontdekken.

Een stap naar werk

Er is vooral behoefte aan mensen met de juiste technische en digitale vaardigheden. Ook jongeren die (om welke reden dan ook) niet in het reguliere onderwijs passen, krijgen bij ons een kans om hun technische talenten te ontdekken. 

Traject Technische Oriëntatie

Samen met InnAut coachen we jongeren en aanstormend talent in (digitaal) vakmanschap en ambacht. Dit gebeurt in het Traject Technische Oriëntatie, een programma van verschillende workshops voor iedereen die een beeld wil vormen van de mogelijkheden van techniek. De deelnemers worden begeleid door onze professionals in hun persoonlijke ontwikkeling en ze worden opgeleid om te werken in maaksectoren zoals de bouw- en (voedsel)industrie. Een gouden combinatie voor een duurzame toekomst.

“Wij roepen niet dat de jongeren op hun plek zijn bij een bedrijf, dat roepen de bedrijven. En dat is wat we wilden bereiken.” 

Peter van Putten, InnAut

Geslaagd eerste traject

De allereerste reeks workshops en masterclasses in het Traject Technische Oriëntatie zijn volbracht! Op vrijdag 30 april 2021 werden de certificaten uitgereikt door wethouder van Economische Zaken van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. In onderstaande video blikken deelnemers terug op het traject.

Netwerk van partners in techniek

Enkele partners van SPARK Campus dragen bij aan het succes van dit traject. Het bijzondere van het Traject Technische Oriëntatie is dat de deelnemers gecoacht worden om het beste uit zichzelf te halen en de kans krijgen om dat te laten zien. Iedere week komt er een ander bedrijf om de skills en kneepjes van het vak te leren. Dus, het talent en motivatie wordt direct gezien door potentiële werkgevers! 

Zo heeft nieuwkomer Mohammed ontdekt dat hij een baan in de elektrotechniek ambieert en daarvoor een opleiding wil volgen. In Syrië was hij sportinstructeur. Hier in Nederland wil hij zijn leven weer gaan opbouwen en hij heeft een perspectief gekregen tijdens het Traject Technische Oriëntatie.

Samenwerken voor de toekomst

Mede door de gemeente ‘s-Hertogenbosch en de Regio Deal Noordoost Brabant geven we een stevige impuls aan de realisatie van de ambitie van goed leven, fijn wonen en anders werken in de regio Noordoost-Brabant. De bedrijven die dit traject mede mogelijk hebben gemaakt zijn Cadmes, Fectar, Kuijpers, OOM en Zünd Benelux.