Basiskennis Arduino

Deze Arduino workshop is praktisch van aard. Je gaat onder professionele begeleiding zelf stap voor stap aan de slag met elektronicacomponenten.

Wat mag je verwachten dat je gaat doen in deze workshop? Na een introductie op de Arduino omgeving komen algoritmen (in-/output poorten, digitale/analoge signalen) aan bod. Je leert om dynamisch geprogrammeerde LEDs aan te sturen en gaat sensors uitlezen (status schakelaars / potentiometers). Vervolgens ga je servomotor voor fysieke bewegingen aansturen en ga je data uit interacties verzamelen. Verder komen Communicate data via USB en Dashboard KPIs met behulp van serial plotter aan bod. Voordat de workshop eindigt is er nog ruimte voor vrije exploratie. Na de workshop is er ruimte om per mail vragen te stellen aan de workshop begeleider.

Tijdens de workshop wordt er gebruik gemaakt van de ‘Arduino Student Kit’. Deze kit bevat onder andere Arduino Uno, multimeter, schakelaars, thermosensor, lichtsensor, piezo element, potentiemeter als anglesensor en een servomotor. De kit hoef je niet zelf aan te schaffen, bij SPARK Makers Zone kun je er een gebruiken.

Over Arduino

Arduino is een open source hardware en software-omgeving waarmee eenvoudige basistoepassingen kunnen worden gemaakt en waar middels de recente toevoeging van de Arduino Pro omgeving ook zeer complete professionele industriële toepassingen kunnen worden gerealiseerd.

Deze training duurt één dag en wordt in een kleine groep van minimaal twee tot maximaal vier personen gegeven.