Alle events

Training lasersnijden

In deze workshop leer je de basics die nodig zijn om met kleine en medium lasersnijder te werken.

Na deze workshop heb je de kennis om zelfstandig aan de slag te gaan en te gaan graveren en snijden met een laser.

De workshop lijkt het meeste op een praktijkles, omdat je met kleine opdrachten de techniek en de mogelijkheden leert kennen. Je leert hoe laseren in zijn werk gaat, wat het verschil tussen snijden en graveren is. En vooral hoe je zelfstandig van idee naar een gelaserd product komt.

Programma

De lasersnijders worden digitaal aangestuurd. Als eerste leer je het verschil tussen een vectorbestand en een afbeelding die in pixels is opgebouwd. Vervolgens leer je een bestand gereed te maken zodat de machine jouw ontwerp kan inlezen. Dit kan met behulp van verschillende digitale bewerkingsprogramma’s als Inkscape, Adobe Illustrator en RD-Works.

In de tweede helft leer je termen en technologie. Wat is de taal van de machine waarin die geprogrammeerd is en doet wat jij wilt. De mogelijkheden en beperkingen van de techniek komen ook aan bod.

Het laatste gedeelte is gericht dat je zelfstandig leert werken met de Lasergraaf IRIS en de MetaQuip CO2 Laser Machine.

Lesmateriaal

Neem je eigen laptop mee of gebruik een computer in de SPARK Makers Zone. Wanneer je zelf een laptop meeneemt, zorg ervoor dat je de volgende software hebt geïnstalleerd. Let wel, RDWorks werkt alleen op een Windows omgeving. Op een Apple macOS zijn alle softwareprogramma’s te downloaden:

Training op maat

Deze training wordt ook op maat gegeven. Voor meer informatie lees hier meer.