Alle events

Masterclass Digitaal & Analoog (vol)

In het kader van Light on Labs, lees hier meer daarover, bieden Grafisch Atelier Den Bosch en SPARK Lab een Masterclass aan waarin digitaal en analoog hand in hand gaan. Ben je een professionele maker en voel je iets voor de kruisbestuiving tussen moderne technieken en eeuwenoude ambachten?

Deze masterclass biedt de mogelijkheid een korte training te volgen bij SPARK Lab om je eigen ontwerp klaar te maken voor de digitaal aangestuurde machine om twee hoogdrukplaten te frezen. Daarna ga je met deze plaat aan de slag in het GA. Uit het hoofd in de handen, je ontwerp afdrukken met de inkten en de persen van het GA.

In de ochtend start je bij SPARK Lab: je hebt een laptop bij, waar ofwel Illustrator op staat, of waar Inkscape op gedownload kan worden. Op je laptop staan twee digitale ontwerpen als vectorbestand, dus geen pixel bestand gemaakt in Photoshop.

Mocht dat een probleem zijn, mail naar educatie@gadenbosch.nl/ evalie@sparkcampus.nl, dan helpen wij je graag verder.

SPARK-trainer Evalie Hovers, legt jullie uit hoe je je ontwerp geschikt maakt voor de besturing van de digitaal aangestuurde freesmachine. Daarna gaat de frees aan de slag met jullie beide ontwerpen. Eén van je ontwerpen wordt in een linoplaat gefreesd en het andere ontwerp wordt in een houtplaat gefreesd.

In de middag kom je met je gefreesde hoogdrukplaten naar GA Den Bosch en daar wijdt hoogdrukspecialist Peter Koene je in, in het drukken van hoogdruk. Je leert hoe je de pers in kunt stellen, welke inkten en papieren geschikt zijn en hoe je de inkt moet behandelen om een mooie egale prent te maken van jouw hoogdrukplaten.

Uiteindelijk ga je naar huis met nieuwe kennis, twee machinaal gefreesde hoogdrukplaat, meerdere malen afgedrukt op hoogwaardig drukpapier met hoogdrukinkten (Prijs is incl. materiaal en BTW).