Alle events

3D Printing

Leer verschillende 3D print technologieën met de actuele ins en outs en doe praktische ervaring op.

Wil jij jouw print uit een 3D printer zien opbouwen? Na het volgen van deze workshop kun je de Ultimaker S5, Ultimaker 3 en de Ultimaker Extended 2+ zelfstandig bedienen. Je leert slicen en gaat printen met PLA en PET.

Deze workshop  geeft inzicht in verschillende 3D print technologieën en levert praktische ervaring met printprocessen. Je leert alle ins en outs en leert de basiselementen, zoals bestanden inlezen, instellingen bewerken waarbij je rekening leert houden met printtijd en materiaal.

Programma

Als eerst bespreken we de mogelijkheden en beperkingen van 3D printen. Aan de hand van verschillende voorbeelden leggen we de veelvoorkomende begrippen uit, en maken een rondje langs onze 3D printers. Je maakt kennis met de vele print mogelijkheden in SPARK Makers Zone. Daarna gaan we aan de slag met de Cura Software. Hier leer je de goede instellingen voor het instellen van jouw 3D model.

Deze workshop geeft inzicht in verschillende 3D print technologieën, het ontwerpen ervan en levert praktische ervaring met printprocessen. 3D printing heeft de ontwerpmogelijkheden en vrijheid van vorm aanzienlijk verruimd. Dat heeft veel impact op ontwerpers (product/industrieel en architectonisch). Kennis en praktijk worden afgewisseld en je past het geleerde gelijk toe in verschillende opdrachten. Kortom, een praktische workshop waarbij iedereen ook zijn eigen 3D printje maakt.

Training op maat

Deze training wordt ook op maat gegeven. Voor meer informatie lees hier meer.