Alle berichten

1 t/m 7 april: Light on Labs

06 maart 2024

Tussen 1 en 7 april ben je welkom bij Light on Labs van Cor Unum, Glaslab Den Bosch, het GA en SPARK Lab. Tijdens een experimentele werkperiode verkennen vier makers de grenzen tussen keramiek, glas, print en biobased. Geïnteresseerden kunnen in de vier labs over de schouders meekijken naar hun ontdekkingen.

1 t/m 7 april: Light on Labs

Open lab

In de eerste week van april wordt er een route uitgestippeld tussen de vier labs, waar je de makers Ai Hashimoto, Hanna Kooistra, Lydia Fraaije en Manita Kieft zelf aan het werk ziet. Op iedere locatie kun je daarnaast een presentatie bekijken met stalen, proefdrukken en prototypes. Dichter bij het creatieve maakproces kom je niet.

Op iedere locatie zijn er presentaties te zien met stalen, proefdrukken en prototypes. Nog meer inspiratie kun je opdoen tijdens rondleidingen en artist talks. Of ontdek als maker zelf de mogelijkheden van de labs tijdens een aantal mooie workshops. En leuk voor iedereen: bezoek je alle labs, dan kun je een uniek verzamelobject samenstellen.

Meer informatie en programma: https://lightonlabs.nl/

Impuls voor het makersklimaat

’s-Hertogenbosch is een van de weinige Nederlandse steden waar verschillende makersplekken op loopafstand van elkaar te vinden zijn, die zich op landelijk niveau weten te onderscheiden. Met ieder een eigen expertise vormen Cor Unum, Glaslab Den Bosch, Grafisch Atelier Den Bosch en SPARK Lab een belangrijke humuslaag voor de cultuur in de stad.

Met Light on Labs bundelen de organisaties hun krachten om beter gebruik te maken van elkaars kennis, expertise en machines. Met het doel makers vooruit te helpen en het vestigingsklimaat voor kunstenaars in de stad te verbeteren.

Light on Labs wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant en het Cultuurfonds.