Alle berichten

Challenge: Close the Loop ‘22

30 januari 2022

Welke ideeën zijn de beste oplossingen binnen de circulaire economie? Zes creatief knappe koppen durfden het aan om hun ideeën voor te leggen aan de driekoppige jury van de SPARK Challenge 'Close the Loop'.

Challenge: Close the Loop ‘22

We leven in een lineair economisch systeem waarbij we grondstoffen onttrekken aan de aarde volgens de ‘take-make-waste’ manier. Gelukkig zijn er nieuwe manieren die gericht zijn op een circulair systeem, zoals het ‘rethink-redesign-recycle-recovery’ model. In dat circulaire systeem gooi je niets meer weg en staat hergebruik voorop. Je sluit de kring. Met wat er is, creëer je waarde.

The Challenge

De uitdaging van Close the Loop is om op een circulaire manier nieuwe producten te ontwikkelen die bijdragen aan een betere wereld. Binnen de onderstaande categorieën waren plannen in te dienen:

Het verloop van de challenge

Van alle inzendingen kregen, na een eerste selectie en een expertsessie, zes personen de kans om binnen hun categorie de winnaar te worden. De finalisten waren gedurende de Challenge Day bezig om hun idee, prototype, businesscase en presentatie te vervolmaken met hulp van professionals uit het veld.

We moeten van praten naar doen! In mijn werk binnen de bouw heb ik met veel enthousiasme multidisciplinaire teams gewerkt aan het realiseren van werkelijke innovatie.

Esther Donders, jurylid SPARK Challenge ‘Close the Loop’

Drie personen uit het bedrijfsleven vormden samen de jury van de challenge. Van links naar rechts zijn dit:

Deelnemers van de challenge

Van alle aanmeldingen zijn er zes finalisten overgebleven, die we kort voorstellen. Van links naar rechts zijn dit: