Alle events

Open coffee bouw; optoppen en opschalen; de oplossing voor woningtekort?

Dome-X-Spark en Platform Open Coffee Bouw organiseren ongeveer 6 keer per jaar een evenement waar bedrijven uit de techniek- en bouwsector elkaar kunnen ontmoeten.

Optoppen, het toevoegen van extra woonlagen op bestaande gebouwen, wordt belicht als een innovatieve strategie om de woningnood aan te pakken, met de potentie om tegen 2030 circa 100.000 nieuwe woningen te realiseren. Deze aanpak optimaliseert het gebruik van bestaande structuren, vooral bij meergezinswoningen van corporaties vanaf 1965, die bouwkundig geschikt zijn voor deze methode. Arthur Lippus is expert woningbouw en betrokken bij het nationaal Optop programma. Hij praat je bij en geeft tips hoe je zelf ermee aan de slag kan gaan.

Tijdens de Open Coffee Bouw is er voldoende gelegenheid om via speeddating andere bedrijven te leren kennen. Een hoogtepunt van het evenement is een interactieve masterclass van ongeveer 45 minuten, verzorgd door een expert of ervaringsdeskundige. Het evenement begint om 8:30 uur en duurt tot maximaal 10:30 uur. Open Coffee Bouw biedt het ideale platform om bouwbedrijven, architecten, woningbouwcorporaties, adviseurs en kennisinstellingen te ontmoeten, samen te leren en kennis uit te wisselen. Sinds 2023 heeft het platform zijn thuis gevonden bij Dome-X in Oss.

Deze masterclass is gratis maar niet vrijblijvend. U schrijft zich in en bij verhindering meld u zich af bij programmamanager Peter Linders via plinders@dome-x.biz