Alle events

Knowledge Exchange Schotland

Deze reis is een uitstekende gelegenheid om onze vertrouwde omgeving achter ons te laten en ons te verdiepen in een setting die inspireert, uitdaagt en ons voorziet van nieuwe inzichten.

Schotland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en levendige cultuur. Maar nog belangrijker is dat het een broeinest is van innovatie, waar bedrijven en instellingen gedijen in een bijzondere setting die hen in staat stelt om anders te denken en dus ook anders te handelen. Wij nodigen een select gezelschap van innovatieve leiders uit voor deze 3-daagse trip.

BE_ST 
In onze constante zoektocht naar nieuwe en interessante ontwikkelingen en partners in relatie tot skills ontwikkeling & learning communities, kwamen wij ruim een jaar geleden in contact met de Schotse organisatie Be_St Built Environment – Smarter Transformation.

Industrieel en digitaal bouwen
De voornaamste beweegredenen om onze samenwerking te verdiepen liggen bij het Off Site Ready-programma, gericht op het ontwikkelen van vaardighedenvoor uiteenlopende functies binnen industrieel en digitaal bouwen. Ook speelt het uitgebreide programma van de Innovatie Campus een rol, evenals de unieke organisatie- en financieringsstructuur van de Campus. Dit alles op een onderscheidende manier in relatie tot andere ontwikkelingen die wij kennen.

Vergelijkbare ambities
Zowel Schotland als Nederland hebben ambitieuze klimaatdoelen– biobased circulair industrieel digitaal – en hebben vergelijkbare vraagstukken in relatie tot de inhoudelijke ontwikkeling hiervan. Dit omvat het betrekken van bedrijvenen organisaties in dit proces en, cruciaal, het beschikbaar hebben van voldoende gekwalificeerd personeel hiervoor.