MarkTwo Carbon fiber 3D printer
Een krachtige Carbon fiber 3D-printer die vezelversterkt kan printen in onyx en nylon. De Markforged Mark Two 3D Printer biedt ongeëvenaarde mogelijkheden op het gebied van sterkte, precisie en veelzijdigheid. Voor prototypes, gereedschappen of eindgebruik onderdelen.
De Markforged Mark Two 3D Printer is een baanbrekend apparaat dat bekend staat om zijn vermogen om hoogwaardige, functionele onderdelen te produceren. Door gebruik te maken van geavanceerde materialen en innovatieve printtechnologie, biedt de Mark Two een scala aan mogelijkheden die het ideaal maken voor een breed scala aan toepassingen in diverse industrieën. Hieronder worden de belangrijkste mogelijkheden en voordelen van de Mark Two 3D printer beschreven.
De Mark Two maakt gebruik van composietversterkingstechnologie om onderdelen te produceren die net zo sterk zijn als aluminium. Dit wordt bereikt door het gebruik van continue vezels, zoals carbon fiber, glasvezel en Kevlar, die tijdens het printproces worden ingebed in nylon of Onyx (nylon met microkoolstofvezel).
- Carbon Fiber Versterking: Biedt de hoogste sterkte en stijfheid, ideaal voor toepassingen waar maximale duurzaamheid vereist is.
- Glasvezel: Een kosteneffectieve optie die een uitstekende sterkte en stijfheid biedt.
- Kevlar: Bekend om zijn slagvastheid en flexibiliteit, waardoor het perfect is voor onderdelen die bestand moeten zijn tegen schokken en impact.
Specificaties
- Het bouwvolume: 320 mm x 132 mm x 154 mm. Met een laagdikte tot 100 micron kan de printer uiterst gedetailleerde onderdelen produceren met een gladde afwerking en nauwkeurige maatvoering.
- Ondersteunde materialen: Nylon of Onyx (nylon met microkoolstofvezel) en vezels van Carbon, Glasvezel en Kevlar.
- Bewerking: 3D printen
Wat lever je aan?
- Een goed bestand, een 3D file (.stl)
Voorbeelden van toepassingen
Dankzij de veelzijdigheid en kracht van de Mark Two, kan deze printer worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder:
- Prototyping: Snel en kosteneffectief prototypes maken die de mechanische eigenschappen van eindproducten benaderen.
- Gereedschappen en Mallen: Duurzame en nauwkeurige gereedschappen en mallen produceren voor gebruik in productieomgevingen.
- Eindgebruik Onderdelen: Direct functionele onderdelen printen die sterk genoeg zijn voor gebruik in de eindtoepassing.
- Onderwijs en Onderzoek: Ideaal voor onderwijsinstellingen en onderzoekscentra die geavanceerde 3D printmogelijkheden nodig hebben.
Welke kosten zijn er verbonden aan het gebruik?
Om gebruik te maken van de machine zijn er twee opties. Je kunt zelfstandig aan de slag met een Maker lidmaatschap of je laat de opdracht door ons uitvoeren.
Zelf aan de slag
Wil je zelf aan de slag dan word je lid van het SPARK lab. En volg je een training van de machine die je wil gebruiken. Na de training kijken we samen of je zelfstandig en veilig gebruik kan maken van de machine. Daarna kun je zelfstandig aan de slag met de machine en geld er een pay per use – zie prijslijst.
SPARK Lab laten produceren
Je wil de opdracht door ons laten uitvoeren. Je vult ons formulier in op de website en stuurt de bijbehorende bestanden. Wij beantwoorden je vragen met onze technische expertise en sturen je een prijsindicatie. Bij akkoord gaan we voor je aan de slag! Vul onderstaand formulier in om je productie te starten.