Alle events

Robotica in de Bouw

Robotica in de Bouw

Het bouwen is van huis uit zwaar en fysiek werk. Personeel hiervoor is steeds lastiger te vinden. Daarnaast maken energie- en materiaalschaarste voor andere manieren van ontwerpen, produceren en onderhoud. Verschillende type robots kunnen ervoor zorgen dat werk lichter / veiliger en gezonder wordt en er efficiënter en kwalitatief hoogwaardig geproduceerd kan worden. 

Deze nano laat zien wat dit betekend voor ontwerp & architectuur – met vooruitstrevende perspectieven, maar ook welke rol dit speelt qua mogelijkheden op product- en component niveau.

Inspiratie
13.00 – 13.10 uur     Welkom & intro door Emile Quanjel (SPARK Campus)
13.10 – 14.10 uur     Henriette Bier / Ass. Professor TU Delft & – Robotic Building Lab
14.10 – 15.10 uur     Daniël Telgen / CBoost

15.10 – 15.25 uur     Pauze

Werksessie
15.25 – 15.55 uur     Wat betekent dit voor mijn bedrijf & samenwerking?
15.55 – 16.25 uur     Wat betekent dit voor mijn bestaande en toekomstige medewerkers?                

16.25 – 17.00 uur     Feedback delen & Evaluatie & Afsluiting

Sprekers

Henriette Bier
Na haar opleiding als architect – Universiteit Karlsruhe – en ervaring bij Morphosis Architects startte Henriette Bier een internationale carrière bij universiteiten in de VS en Europa, op het gebied van digitaal gestuurd ontwerp. Het onderzoek van haar richt zich op robotica in de architectuur. Ze ontwikkelt Design-To-Robotic-Production-Assembly and -Operation-methoden voor het inbedden van robotica in gebouwen en gebouwprocessen. Ze leidt tevens het Robotic Building (RB) lab en is in dienst van het Delft Robotic Institute (RBI). 

Daniël Telgen
Richt zich als dir. van Cboost en als professor of applied science, op het verleggen van de grenzen van automatisering door fysieke arbeid te robotiseren en de menselijke capaciteiten te vergroten. Cboost richt zich op slimme industrie, slimme logistiek, biodiverse landbouw en maatwerk voor diverse industrieën. Zijn expertise bestrijkt strategie, engineering en training.- en in relatie tot het gebruik van geavanceerde robotica en kunstmatige intelligentie.